Ahlan

Photobucket

puteri kesayangan kami

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 31, 2012

Hometown memories during pn.nina's 4th sem vacation=)

assalamualaikum warahmatullah.


seblom tepek gambar2 kat kampung yg siap dicompilekan tatkala aufa tido semalam, firstly, nak ucap TAHNIAH,TAHNIAH,TAHNIAH, Mabruk, dan Congratulation  kepada adik mama, @ Ayah Su aufa, Mr.Kiram coz berjaya menjadi best student Kolej Yik dalam result STAM..ayah su dapat 10 Mumtaz dalam STAM tahun lepas..waaaa^^ ma, ayah, dan semua ahli keluarga sangat happy=) hihi. dan...cehh..dia potong mama aufa punya result sbb mama aufa dapat 9Mumtaz 1 Jayyid Jiddan shj mase exam stam.huh.jeles2..tp takpe, seronok jugak bile adik dapat tinggi. waaa..nt tok ma dan tok ayah berpeluang tengok ayah su naik atas pentas lg kalini.tahniah sekali lagi! (untuk information, Mumtaz tu kalau dalam akademik maknanya A, Jayyid Jiddan=B+, Jayyid= B-, Maqbul=C, Rasib=D/gagal)

gambar ayah su melayan aufa bemain di Kajang..
Aufa, nt belajar pandai2 macam mak2 sedara dan pak2 sedara ye..mama dan baba nak tengok aufa cemerlang dunia dan akhirat. amiin..

Hometown xtivities haritu...

> Seblom menaiki keretapi balik ke Kelantan..

>Sewaktu 15jam dalam keretapi..aufa tido, minum susu, makan kerepek, tengok nasyid dlm ipad, makan nasi dalam cafe keretapi,tengok pemandangan...mama yang tak lena tido sgt sbb sebahagian besar tempat duduk mama dimonopoli oleh aufa walaupun dah beli 2 tempat duduk utk kami.hihi..panjang dh anak mama..syukur sangat aufa langsung tak meragam, malah die happy sgt tengok2 pemandangan dan orang sekeliling.hihi.bile nampak sungai, die sebut "air,air.."

video
*video aufa dalam keretapi bile nampak sungai..asyik sebut.."air..air.."hihi.. (otak dan minda saling berhubung,Yes!)


> main dengan sepupu2 -Aryan, Rushdan, dan sepupu2 mama ayang kecik2...^^petang2, mesti kuar umah, g jalan2 muah Tok cik dah, g kedai ayah mim. main belon..


> Gambar tok ayah bersama cucu2nya^^ meriah sangat rumah baruni dipenuhi kanak2..ada yg suke menangis n berebut mainan (rushdan), ada yg pandai bercakap(hasnaa'), ada yg susah nak orang ambik, menangis, dan suke 'kemas' brg (aufa), ada yang baik ngan semua (wafaa'), ada yang kuat menjerit (Aflah), ada yg suke tido berdukung (Aryan..) hihi. ni semua cucu2 tok ayah dan tok ma setakat ni..^^

> Lepas baba balik ke kelantan, baba bawak kami g Jeram Linang! hihi.bestnya main air. mcm biase, mama aufa yg terlebih excited..angkut semua kanak2 di rumah g main air..

Then..isk2..lepas hampir 2 minggu di kelantan, tiba masa utk pulang ke rumah..huhu..cedeynya.. mama ajak baba balik Kl ikut Kedah sbb dah alang2 cuti balik kedah terus sbb nt susah nak dapat cuti..yeay,baba setuju..Tok wan dan tok ummi di kedah pon sangat rindukan aufa=)

  Otw ke Kedah=)

                  yeay, dah sampai kedah..duk sane 3 hari. dan hari Sabtu pagi bertolak ke Kl. aufa sampai2 umah je terus terjah mainan die.hihi. kan haritu balik tak bawak balik pon mainan sbb mama balik ngan ketapi je..kalau balik ngan kete angkut semua mainan die.. aufa pon dah pandai rindu2 kan mainan, bantal2 die, dan tempat tido die..guling2 atas tilam dan peluk bantal.hihi. mama pon rindukan rumah jugak^^

berakhir sudah cerita ceriti balik kampung. hm..tak tahu lg bile leh balik. bulan3, myb, kan ada cuti sekolah to x sure mama ada cuti jugak ke x..harap2 ada la kan.^^

No comments:

Post a Comment

mutiara berharga