Ahlan

Photobucket

puteri kesayangan kami

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, October 31, 2011

Bee Bumble Bee

Alhamdulillah.





Akhirnya mama dapat jugak belikan aufa beg bumble bee yg kiut nih=)
Naseb kat uia skg bukak gerai, banyak la benda2 kiut yg mama suke..tp mama takleh beli semua! Haha. Yg ni satu je…utk yg tersayang…


Haha. Leh aufa pakai jalan2 nanti ye. Tak sabarnya nak tunggu reaksi aufa tengok beg ni.


Hee..harini sepatutnya kelas habis pukul 1. tp sbb exam td, dapat siapkan jawapan awal, dapat balik awal..seriusnya, mama baru study pagi ni sambil2 masak bekal utk aufa (mihun goreng , sup ayam) tp mama sukeeeee sbb soklan tak payah sgt.hehe. kire ada la satu soalan yg buat mama penin siket tp takpe. 2 markah sajork..erkkk??

Ok la, nak makan lunch pulak. Kelas satg pukul 2. pas habis kelas nak teman kan Mr Hus beli kereta sebijik lagi sebagai hadiah dr mama. erkkk?? lagi. Haha. tata=)

Aufa, let’s colouring and calighraphing!



Assalamualaikum warahmatullah semua=)


Semoga sihat dan dirahmati Allah selalu.

Hujung minggu tanpa mr Hus baru2ni? Sangat memboringkan.mode rindu je lelebih.haha

Naseb baik ada aufa, si kecik yg banyak keletah ni, tp tetap rasa sunyi jugak..

Then mama beli Drawing block dan pensil warna kt uia. Pen khat mama sudah ada! Yiihaaaa(^^)

Yes! Sabtu baruni, pagi..main2 ngan aufa, suapkan susu, bg makan sarapan (pancake @ lempeng + air milo @)

Kenyang sudah? Jom mama ajar mewarna. Aufa excited tengok pensil warna dan buku lukisan nih. Haha

Mama lukis ball and pencil. Then it’s time to colour!



Yeaaaayyy! Aufa pandai mewarna…gini……..>>>>>>



Last2 mama tolong kaler jugak..


Then mama yg siapkan .haha

Fun right? Mama pon meneruskan aktiviti ke2, bg aufa marker pen, mama guna pen khat.

Yes, jom kite tulis khat pulak.
 hobi mama sejak sekolah menengah lagi..hehe=) dh lama tak tulis khat=)


Alamak, aufa menyasarkan lantai mama. No dear, tu bukan kertas, huhu.terus mama tutup marker aufa.


seroNok=)

drawing, colouring, will improve your children’s creativity skill. So. Let’s colouring again when we have time k.

Sunday, October 30, 2011

masih hidup rupanya!

assalamualaikum wbt=)


hehe, tajuk entry menimbulkan prasangka.lalala~

sebenarnya nk kasitaw pasal coklat mama aufa sekeluarga.cewah=)

dh lama sangat2 tak citer pasal coklat kan, hidup lg tak bisnes ni?haha. sebenarnya bisnes masih berjalan mcm biase, cuma kami melimitkan order untuk hanya hari minggu sahaja. mama aufa kan kelas sampai petang skg, mase free utk wat hanyalah hari minggu, tu pon melimitkan order tak lebih dr 200-300 pcs sekali wat. kalau tak, risau kualiti  mase bersama keluarga tersayang terjejas~

tp...baba....baba sangat2 rajin, tiap2 hari die siapkan order coklat utk sekolah nya tanpa bantuan mama.haha. mama dh cakap, kalau hari biase memang mama tak dapat nak tolong wat coklat, mama akan tumpu pd kelas dan study. baba ok je.hehe.

malam td, start wat coklat pukul 12 malam, siap pukul 4 pagi! huhu. pening sikit bangun harini. menyiapkan order 11 balang coklat( tak limitkan pulak sbb diorang dh order minggu lepas lg), 50pcs setiap balang termasuk 3 bekas nak special order. harusla bangun pagi ni sakit kepala yg amat. dah la lepas siap coklat pukul 4 tu, nak tido, tiba2 mata aufa terbukak luas.die ingat dh pagi kot nak bangun..bile mama wat tak tahu dan tido je sebelah aufa, mula2 ok lagi, lama2 die boring dh, kacau orang pulak...ayyayaii..

*tak amik lak gambar coklat2 td. dh siap hantar dh ke gombak. 3 bekas lagi ke kajang malam ni* hehe


yang ni lak beberapa minggu lepas sempena anniversary tuan punya order ni=)

keesokannya, dapat msj dr die " thanks nina, sedap sangat coklat u buat, pandai u wat, keep it up! keep in touch! "- Miera shah alam.

alhamdulillah, kalau costumer happy, kami pon happy.=)

Saturday, October 29, 2011

loVe


                                                                ~my heart~

Friday, October 28, 2011

mata, hidung, gigi, tangan, kaki..

ish2..upppppss..video no start ngan aufa cucuk idung pulak.hAhA..sorry~

video

mase ni sebenarnya aufa baru bangun dr tidur..tidur awal, lepas isyak dah tidur, pastu tiba2 pukul 12 bangun nak main..hehe=) lepas tu tidur balik.

aufa ke uia lagi dan lagi=)

assalamualaikum wbt! =)

ni kali ke berapa aufa g uia, mama lupe dah.dh banyak kali.hehe=)

nama pon baby student kan, jd aufa dikira undergraduate jugak la ye, dapat tiket free masuk uia.

baba lepas sekolah harini ada kem program sekolah di Sg Lui, insyaallah sampai sabtu petang,jd aufa teman mama di umah=) tengahari ni mama ada discussion American Literature, jd pagi bawak aufa ke uia utk sarapan dan beli makanan sebagai bekal utk aufa di rumah pengasuh nanti=) harini mama tak rajin nak masak.lalala~

happy sangat bile tengok anak happy! =)

aufa excited sangat!, ape lagi bile leh jalan laju ke sane ke sini. asal ade benda pelik je, parking..nampak ape2 pon parking.hehe..


                                                             happy nya muka die!

                                 ops..parking jap, nampak lain je cahaya nih..leh pegang ke??

                             "aufa..no, no , no.." bile mama sebut tu terus tengok..tp buat jugak.hoho

                                       jalan lagi dan lagi..=)

ooo..bebas ye?

mcm biase, kawan2 mama jumpa aufa, pinjam2, dukung2, main. alhamdulillah skg ni aufa tak takut sgt dengan orang. waktu makan kat hs cafe pon sibuk duk tegur orang. ada makcik restoran bg buah lagi kat aufa=) kakak bg choki2, kakak2 main dengan aufa sambil mama makan.hehe..pastu mama suapkan aufa mihun sup, banyak betul makan ye, sedap ke?carrot, fishball, pisang, semua telan.hoho..=D


lepas setel sarapan, beli bekal, jumpa kawan2 mama yg nk tengok aufa, mama hantar aufa terus ke umah pengasuh di belakang uia je..
masuk2 kete aufa terus tidur! haha. kan kan kan penat jalan tu..main banyak sangat dengan kakak2.haha.

sampai umah nenek, mama angkat pon still mcm berat2 mata nak bukak, nenek amik dan tidurkan balik.

mama sambung ke uia semula, ada discussion sebelum zuhur,habis discussion mama terus balik umah, belum anik aufa lagi, cadangnya nak siapkan order coklat tp lapar la pulak..masak2, makan2, basuh baju semua..lepas asar amik aufa di umah pengasuh. sms baba nak mintak izin ke Giant bawak aufa sbb rasa sunyi je bile baba takder, kalau jalan2 ni ok siket..hehe..baba cakap ok, boleh tp kena balik sebelum malam..hehe. sure baba! sbb mama aufa kan takut bawak kete malam2.hehe...

ok, bawak aufa ke Giant sampaila pukul 7 kami berfoya2 ke Giant, beli barang sikit je.bola utk aufa dan buah sikit..hehe..

                                   anak mama yg dh besar=)


tp seronok!=) haha.kan kan kan best shopping tanpa baba. upsss=)

dah malam, selamat malam semua..mengantuk sangat2 dah.hehe..=)

Thursday, October 27, 2011

Dapat kaki

assalamualaikum wbt....~~~~~


                                                   dulu kecik, skg dah jalan=)




Sejak 2,3 minggu “dapat kaki” ni, aufa berjalan jalan jalan jalan henti kejap2 jer. Masuk bilik, amik barang, jalan bawak keluar bilik..jalan lg ke dapur, jalan ke ruang tamu, amik lagi barang, jalan lg. Pastu dah tak tahu kt mana botol bedak/ botol minyak rambut/mainan. Banyak tempat benda2 ni melancong di bawa aufa.hehe

Ha..kan kan kan?
Dulu seblom aufa jalan, sibuk je duk suh jalan la..jalan la aufa..
Skg, die dh jalan. Alhamdulillah=) tp..yg penatnya............mama...dan baba..lol.=p
Kalau dr segi lenguh tangann tak lenguh dah, penat nak kawal dan tengok ke mana puteri mama ni menuju..pon penat jugakkkk..haha..

Suatu hari bile baba cakap “tak sangka anak kita dah berjalan..”

Mama tergelak. “kenapa?”

Baba : “dulu die kecik je..”

Mama gelak lagi..memang la=) haha.

Bile difikir2, iye..kenangan membesarkan anak..sangat banyak kenangan..ni anak baru umur setahun, bukan remaja lagi. Dari melihat saat die dilahirkan, dan mula berkomunikasi, mula meniarap, merangkak, memanjat, berjalan dengan bantuan, dan akhirnya berjalan sendiri=). Semuanya punya kenangan yg indah sekali.. ada jugak pon kenangan pahit bile marah2kan anak sendiri, tension, frust,..hehe..lepas marah, sedih n menyesal pulak.. gitu la. Tp tak marah langsung takleh lak takut jd manja nanti..huhu..tp sesabar mana pon, pasti kdg2 ada jugak terrmarah anak bile tengah penat/lapar/nak cepat..kan kan kan..cepat ngaku! Hehe..

Bile aufa dah besar ni, senang la mama bawak ke uia atau ke mana2..at least tak de menangis atau buat perangai..dan boleh bergaul dengan kakak2 atau makcik2 kawan2 mama=D. Mcm beberapa minggu lepas, bawak aufa ke uia utk Islamic performance night. Sebelum tu bawak dah ke library uia utk baca buku.hihi..

Salam sayang selamanya..

Friday, October 21, 2011

abang, aufa mana?

semalam mcm hujung minggu yg biasa, mama study sampai lewat malam (sbb hujung minggu, leh qodho tido pagi esok..hehe..)

lepas susukan Aufa, terus tidur.mengantuk sangat2.

tak tahu pukul berapa, tba2 dengar suara Aufa bising2, bercakap sorang, kejap mcm zikir, kejap mcm panggil orang..

mama malas nak bukak mata (ngantuk sangattt)..tp terpaksa la dalam mamai tengok sebelah aufa takde! eh. aufa mana?? tengok kat kaki (biasanya aufa tido pusing2 sampai hujung kaki), takde jugak.. pastu kejut baba, "abang, aufa mana..??" pastu mama sambung tido (haha, saje nk suh baba cari..hihi..kejam)

mase tu sore aufa memang bising2 kedengaran dr jauh je..

baba pon bingkas bangun, panggil "Aufa..meh sini kat baba,," baba tengok jam dan cakap, "ish, pukul 3.30a.m dah bangun.."

aufa menyahut ."tatatata..taaaaa..".."doi doi doi.."


rupa2nya aufa dah takde dalam bilik, die tengah duk main sorang2 kat ruang tamu..duk tepi box mainan, sambil dodoikan Hello Kitty die.huhu (baba citer..sbb mase ni mama mamai dah..)



baba citer, die hanya jenguk2 kepala bila baba panggil, tp tak nak masuk, still bercakap2 sambil main mainan.hehe..

pastu baba pon sambung tido..baba cakap tak tahu mase mane dan pukul berapa die masuk bilik semula tp tertidur hujung tilam, nampak kesian sangat so baba angkat aufa letak elok2 tepi mama. =D mama memang tak sedar langsung melainkan pagi tu bile aufa nak susu lagi.hihi..

macam2=)

solehah=)







assalamualaikum serikandi solehah=)

lepas maghrib td mama dh order jubah dan jubah seluar untuk Aufa sempena raya haji. juga untuk Kak Hasnaa' dan Wafaa'=) kawan mama tukang jahit, insyaAllah, harap2 sempat siap untuk raya haji=)

mama tak sabar nak tengok aufa pakai jubah.hehe. mesti comel je 3 orang si kenit pakai jubah kontot2 cinonet berjalan ke sana kemari sedondon kan.=D

takpe walaupun tahun ni tak dapat pulang raya haji ke kelantan,insyaallah tok umi datang kL, bestnya! kita bawak tok umi jalan2 raya haji nanti.hehe.. Tok wan dah ke Mekkah,moga mendapat haji mabrur,amiin=) tp takpe tok ummi ada aufa, nanti mama aufa cuti kite same2 balik kedah k.


lots and lots of love~

Wednesday, October 19, 2011

bila kenangan2 lalu bertamu

assalamualaikum wbt=) salam ukhuwah sekencang mahabbah..bertamu mawaddah mengundang barakah..=)

..ya Allah ..
teringat jugak waktu dulu2, mase masik single.

macamana study dulu, tanpa gangguan, tanpa komitmen yg berat..atas nama hamba, pelajar, anak,adik/kakak..
ye, sekarang..
hamba, pelajar, isteri, ibu, anak, menantu, adik ipar/kak ipar..
mashaAllah..
kdg2 terfikir jugak
seolah2 AJAIB! macam tak percaya!
macamana pertolongan yg Allah bagi untuk menghadapi semua ini
untuk kekal teguh
untuk terus bersabar
untuk tahu membahagi masa
untuk kekal mengingati diri sebagai hamba

Ya Allah!
kadang2 longlai nya rasa
masa seolah2 mengejar
kalau dulu kia yg selalu mengejar masa
skg kita dikejar oleh masa
buat 5,6 perkara dalam satu2 masa
membaca buku, menyusukan anak, mengemas rumah, menyiapkan masakan, mandikan anak, basuh baju..
terfikir jugak, mampukah aku?
tp bila masa mula berlalu
masa menjadi guru yg mengajar
masa membekallan pengalaman
pengalaman yg menjadikan semua ini sudah biasa
ya
alah bisa tegal biasa!

Ya Allah
kekuatan yg Engkau beri
kebahagiaan yang engkau anugerahi
kasih sayang yang engkau titipkan
semuanya menjadi tiang dalam kehidupan
tiang untuk terus teguh kekal berdiri
walau ape pun ranjau berduri

rindunya masa lalu
mase bersendiri
banyak sangat terluang!
boleh membaca buku berjam2 tanpa gangguan
tp yang masuk ke minda tak la sebanyak yang diharapi
tp sekarang
masa terhad
sempat baca buku tak sampai setengah jam
tp yang masuk minda diluar jangkaan=)
itulah barakah yg Allah bagi.

result dulu?
sebelum kahwin. pointer mantain antara 3.2 - 3.4 sahaja..
lepas kahwin : meningkat : 3.5 ++
lepas mengandung : Dean's list!
dapat anak pertama : Dean's list!
sem ni? tak tahu lagi.hehe=) harapannya moga Dean's list lagi.
bile dilihat2..
mcm tak percaya
satu keajaiban..
masa makin terhad tapi.....barakah..keberkatan..

insyaallah...

ALLAH MA'ANA...

saYa daH BoiKot keDai MakCiK..har3..!=D

kedai ni sebenarnya kedai jahit2 baju gitu. Macam taylor la.Dulu depan kedai2 die ade jual baju2 t-shirt muslimah murah2 gitu skg dh xder tak taw dh habis ke atau tanak jual dh.

Tiap2 hari sy lalu kedai mak cik ni, sbb kedai die duk tepi jalan otw ke umah pengasuh Aufa.hehe..jd tiap kali lalu sy intai2 je kedai die tengok2, pastu ada Nampak mcm tudung yg owning keras labuh2 gitu. Dari lalu je, ada satu hari pd sem lepas sy singgah nak tengok2. Waktu tu ada sorang pempuang peknen yg jaga kedai tu, die pekerja makcik tuh. Tanya harga tudung2 tu, semua RM45..hoho..(dalam hati mahalnya,,rm50 sy dh boley beli jubah sehelai.hihi) pastu mcm nak try sbb jarang jumpa yg labuh kan, beli la walaupun tak dpt kurang harga,.beli warna itam. Lama2 , waa.. selesa! Memang selesa la pakai tudung tu, selain  labuh, tak panas, pastu owning cantik punya, jd kalau aufa tarik2 tudung mama pon still tak terjejas kecomelannya.haha. (sile muntah.)

Sebenarnya pakai tudung gini pon bukan nk ikot style org skg2 kan.Cuma 2 sebab je- 1)sbb tak keronyok kalo aufa tarik2 atau mase dukung die. 2)takyah iron sangat.wakaka.=D  dan pilihan saya; labuh, tebal=) hehe..suke3.. jd sy jadikan kedai makcik nih fevret nak beli tudung mcm tu tp taklehla banyak2 sbb mahal.isk2=( huhu..

Then beberapa bulan lalu (sebelum pose) sy pergi lagi beli tudung mcm tu kt kedai mak cik tuh,kalini pmpuan peknen tu takder,heran jugak. Yang ade sorang mak cik tengah menjahit. Jd mase sy pilih2 tudung tuh sy sempat la sembang2 ngan makcik tu, rupa2nya makcik tuh owner kedai tu, pompuan peknen tu dh stop keje ngan die lepas bersalin. Ooo..patutla tak Nampak. Then sy amik tudung yg berkenan (same jenis yg sy beli seblom nih Cuma lain kaler je). Makcik cakap “rm50 sehelai” . sy terkejut dan mcm Tanya sekali lagi la kot2 silap dengar, cz baru je beli 2 bulan sebelum tuh harga rm45 je kan.die ckp harga mmg rm50. Bile Tanya takleh kurang ke? Die sengih2 je mcm taknak bg kurang. Huhu. Pastu cakapla yg seblom nih beli ngan pekerja die tu rm45 je.haha, kan kan kan dah ternyata=p pastu die cakap..oo..ok la, boleh2 (dengan berat hati.) wahaha. 

Padahal kan dah sembang2 banyak ngan makcik tuh, saya cakap la yg tudung tu best pakai, susah nak jumpa kat tempat lain yg labuh dan tebal serta kain elok gini..mak cik tu pon cakap la yg tudung2 tu die amik dr kawan die, sorang tukang jahit jugak. Tp die dh stop amik sbb tak laku. Hoho. Memang kebanyakan tudung2 situ Nampak mcm takder org sentuh pon.myb sbb lokasi tak strategic sbb dlm kawasan kampong kan. Mak cik tu tambah lagi, kalau yg labuh2 mcm sy amik tu lagi tak laku die jual sbb jarang orang pakai dan takde org tahu kedai die ade jual tudung labuh gitu.  Ok la makcik, sy bayar rm45 dan balik. (sembang banyak sgt dgn makcik ni, die agak peramah la..,dan citer mcm2 jugak..) cakap kat die next time sy datang lagi cz sy suke tudung2 kedai die (jd makcik kena la bg murah2  sikit..hehe..)

Pastu selang beberapa minggu sy g lagi, amik 2 helai tudung utk raya.. pastu beli lagi..beli lagi..hehe..tp masalah mak cik ni, dah dekat 5 helai tudung2 tu sy je yg beli siketttt pon tak bagi kurang harga!setiap kali beli harga rm45 mcm harga asal tu.ok,ok.. Ceh ceh ceh. Ada sekali sy beli terus bayar rm50 (ingat die nak bg baki rm5 sbb kan dh selalu beli dengan harga rm45) . then die amik rm50 dan cakap,”jual ye”. Sy terkejut dan segan tp sy Tanya “bukan rm45 ke mak cik mcm sebelum ni?” pastu die cakap,”em.harga rm50 dik.. er,,tp takpe, ni baki..” die bg baki rm5. Eh. Helooo makcik, maafkan saya..dah dekat limabelas kali sy datang kedai makcik dan makcik pon kenal sgt muka sy..tp tiba2 tak ingat harga mkcik jual kan kan kan. Huhu.

Ok, tu takpe lagi. Kali last, tudung ke6 sy beli..3 minggu lepas..sy pergi lagi, dan makcik Tanya, “macamana tudung haritu matching tak ngan baju?” (dalam hati sy cakap ;makcik ingatpon sy baru datang beli beberapa minggu seblom tu..) dan sy reply la cakap matching, suke sgt sbb padan. Ok la. Kalini sy beli tudung purple, huhu.. dan biase la mace bayar sy bayar la dan mintak kurang (dengan segannya) sbb dah banyak kali sangat2 sy datang beli tudung tu je kedai die (rm45 mahal sangat bg sehelai tudung biase k..).. memang banyak tudung labuh owning keras sy yang habiskan.hoho. makcik tu cakap, “takleh kurang dah,modal tinggi..” adoiiiii..huhu..ok ok ok…whateva makcik kan.modal tinggi la kan, haritu makcik cakap tak laku langsung, sepatutnya kalau tak laku jual la murah2 bg laku kan. Pastu sbb makcik tahu syg sorang je suke beli tudung2 tu kedai makcik, makcik jual mahal kat saya kan. Tudung purple tu dah berhabuk2 dan bintik2 hitam sbb dah lamaaaaa sangat tergantung kat kedai makcik..sy rendam dalam air sampai hitam air tuh sbeelum basuh ok…hihi..kan kan kan  kalau sy tak beli rasanya tudung tu dah rosak kot.

Jd mulai saat dan ketika itu sy boikot boikot boikot kedai makcik. Takder la sy nak tolong promote macam makcik mintak sbb sy pon takdapat kurang harga walopun dh 6 kali sy beli..rm45 x 6=rm270 sudaaa habis beli tudung kedai makcik tu tanpa kurang pon.isk3..padahal kedai kecik biasa tepi jalan dalam kampong.nyesal jugak kan sebb mase sembang2 punya la sy pujiii melambung tudung2 yg sy beli sedap pakai, masuk mesin pon tak rosak owning die(kes baba termasukkan dlm mesin basuh).hehe.pastu takyah iron. Labuh, memang jarang jumpa kedai lain. Memang pon sbenarnya dh banyak kedai sangat2 sy cari mmg takder yg macam makcik nih jual labuh depan dan belakang=)itu kelebihan, tp kekurangan, makcik sangat2 nak amik untung sampai tak bertoleransi.sy pon dh cakap yg sy student..nak beli banyak2 memang takleh la kan. Huhu. Dah la. Takmo beli dh.

Takpela makcik..haritu makcik cakap datangla lagi beli nanti. Memang ada la warna yg sy berkenan tp takmo dah la sbb makcik taknak bg kurang harga kan. Semua tergantung tu still tergantung sampai skg sbb takder sesape beli. Huhu. Tiap2 hari sy lalu skg sy tengok je dan sy tahu memang tak berkurang sehelai pon sbb sy dah hafal kaler tudung2  kedai makcik dan bilangannya sbb sy dah banyak kali pergi dulu kan (ulang lagi??hehe..) mmg tu je stok tudung sbb makcik dh tak amik dh dr pembekal sbb tak laku. Ye la. Sy dulu “tolong” me laku kannya. Skg tidak lagi la. Sy pon takmo promote kat orabg, segan nak promote mahal sgt. Huhu. Kalau bg kurang at least rm40 memang sy akan beli lagi. So tata makcik. Huhu. Sy dah boikot dh……………………………………….. cari la kedai lain pulakk……………..=) sori makcik..kih3..

 (ni salah satu tudung dr kedai makcik...sy sukaaa sangat sbb labuh+tebal+cantik..tp mahal la pulakkzz mengalahkan butik..ngeh3)

update jap




assalamualaikum wbt..

rindu pulak kat blog yg tak seberapa nih.

rindu bace blog2 org lain. hehehe..

mama aufa dah sihat, alhamdulillah. aufa pon sihat walafiat. syukur ya Allah=D

td aufa baru je lepas jatuh dr meja jepun. die panjat2, mama aufa tengah bersiap nak ajar budak2 mengaji kire tak tengok sangat la aufa main ape.. dah nampak die panjat meja, larang jap takut jatuh, alih kan aufa, pastu... zuup.. uwaaaaaaaaaa... mama terus cepat2 ambik aufa "kan mama dah kate.(padan muka kan..)." haha..

skg die dah pandai tolak2 meja jepun nih sampai ke kerusi meja makan, pastu dr meja jepun naik ke kerusi pulak..dr kerusi nak naik meja. alahai ...ayyoyooo maaaa.... manyak bahaya ma.. so mama selalu awasi  aufa kalau2 nk tolak meja jepun, kdgt2 tak terawas jugak lah. tp setakat nih dr kerusi tak pernah jatuh. na'uzubillah.

senang sikit skg, aufa dh berjalan, walaupun tak laju sangat. tp mudah dh keje mama. hehe. pagi2 nak kuar umah pakaikan kasut je kat aufa, pastu suh jalan sendiri sampai la dekat2 nak turun tangga mama dukung. sampai depan umah nenek, bia die jalan sampai depan pintu umah. ngeh2. ringan tangan daaaa. tara!

dah ngantuk. tp kena sambung wat esaimen usul fiqh..pastu siapkan homework Psycholinguistic.

wslm=)

Friday, October 14, 2011

x sihat

assalamualaikum wbt semua=)

dengan izin Allah, kesihatan mama aufa kurang baik sehari due ni.

myb berpunca dr cuaca yg tak menentu. pagi-tengahari panas sangat2,terik mentari betul2 rasa mcm atas kepala.huhu. pastu petang tetiba hujan lebat.

memandu dlm cuaca panas, bahang dlm kete..masuk kelas tetiba ekon sejuk tahap maksima sampai nk beku tangan.keluar2 kelas dah panas balik, pastu masuk kelas lain lagi.hoho..pastu nk balik hujan=)

aufa pon kena tempias jugak dgn keadaan cuaca tak menentu ni=) 3 hari lepas aufa demam tp alhamdulillah sehari je, pastu keesokannya dah kebah.

takpe.insyaAllah disebail cuaca yg bertukar2 ni pasti ada hikmahnya. hujan rahmat =) panas sementara shj=)

jumpa lg. nk taip assignment.



wslm..(^^)

Monday, October 10, 2011

koleksi kasut aufa

iyaaa..mama memang suke membeli belah bukan utk diri sendiri..hoho..=p petah lg barang2 baby pmpuan semua cantik2 rasa nk rembat semua.. ni antara koleksi kasut cik puan aufa..ada lagi 3 pasang entah ilang ke mana yg beli mase aufa kecik dulu~ sepasang selipar tertinggal d kajang=)

p/s- yoo. i got a very really really bad habit when it comes to spend money~ but none for me~always for family n home T_T hehe..

Such a happy weekend!

Alhamdulillah.










Seronok kan aufa?

Hari sabtu baru ni, sempat baba tersayang membawa kite ke satu tempat menarik..

Terlupa seketika tentang kesibukan kota raya bile dapat bernafas dalam hutan tropika yg dipenuhi binatang2 besar dan kecik, juga berbagai2 bau..bau pokok ada..bau lembu ada..bau tenggiling pon ade.hehe..
Aufa pon hairan darimana tiba2 datang macam2 binatang ni?

Tu la die, tempatnya Zoo Negara=)

Dulu dlm mood honeymoon sebelum aufa ada mama dan baba juga dh jalan2 sini.
Lihat, banyaknya binatang2 kan aufa?

Ada yg bulat, petak (eh?), panjang mcm zirafah tu, besar mcm gajah..bunyi2 burung berkicauan, rasa mcm nak duk lama je kat sini.
Aufa ape lagi, happy sangat2! Sampai nak jalan je keje, taknak masuk stroller balik.huhu.almaklum la baru je pandai jalan sedikit laju dr dulu..nak tak nak mama & baba kena pimpin tp aufa taknak org pimpin.kejap je boleh.aufa nak meneroka sendiri keindahan alam ni kan?=)

Nasib baik zoo Negara ni dekat je ngan rumah. Tak sampai setengah jam dah sampai.hehe..kire boleh la g selalu tp ongkosnya gi mana sih.? Yuran masuk mahal la skg.naseb baik aufa free jer.he..
Insyaallah nanti kite explore tempat lain pulak.=)

    tak dpt aufa tengok semua binatang sbb aufa dh ngantuk,tido pulak..mama dan baba pon makan aiskrim.haha=)

syukran baba=D
~Banyak perjalanan luas pengalaman~

petang tu, sbb tak puas lg jalan bawak aufa g tesco extra selayang je..hehe, tp best kat sini ada tempat permainan budak2 =D



ok, setakat ni dulu=) mama aufa mungkin tak berblog dulu sementara waktu ni, insyaallah weekend next week pulak~ hehe