Ahlan

Photobucket

puteri kesayangan kami

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 5, 2010

Qiamullail seorang bayi..

Assalamualaikum warahmatullah..
Buah hati pengarang jantung mama dan baba:)

Qiamullail merupakan satu amalan yang dituntut dan mendapat ganjaran yang besar di sisi Allah. Aufa tahu x? waktu 2/3 malam merupakan waktu Allah Taala berada di langit paling dekat dengan bumi..Waktu ini sangat mustajab segala doa, waktu yang hening dan syahdu untuk melafaz taubat...

jika aufa nak tahu, di hari pertama selepas lahir aufa dah start qiamullail..berterusan sampailah sekarang..hehe..aufa ikut kak hasnaa' ye yang berjaga malam? pagi dan siang aufa tidur setidur2nya, malam aufa berjaga sejaga2nya..hehe..betul2 macam kak hasnaa' masa kecik dulu...

Tok ayah selalu ckp aufa qiamullail..:) masa bulan ramadhan haritu sebulan aufa tak tinggal qiamullail..hehe..qiamullail aufa ialah menangis, buang air, menyusu..itulah qiamullail seorang bayi..

mama minta maaf coz pd awalnya mama agak tension terpaksa berjaga malam, apetah lg pd awal kelahiran aufa badan mama sangat lemah..kdg2 mama rasa mengantuk sangat sampai tersengguh2 menyusukan aufa..nasib baik x pernah jatuh lg aufa dr ribaan mama..:) alhamdulillah ada tok ma, dan baba yang memahami..bergilir2 menjaga aufa yang qiamullail sorang ni..:)

Sekarang pun aufa masih qiamullail lg..semalam aufa tidur sekejap lepas maghrib,pastu bangun terus tak tidur sampai pukul 4 pagi...tok ma pun tolong jaga aufa kejap..sian tok ma penat..bangun pagi ni bengkak mata mama..hehe..kalau baba ada boleh gilir2..nk wat mcmana..baba nun di kl, mama di kelantan..2 minggu lg aufa dpt jumpe baba..

No comments:

Post a Comment

mutiara berharga