Ahlan

Photobucket

puteri kesayangan kami

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, December 14, 2010

Welcome back my laptop…=D


Maafkan mama kerna sudah lama tak mencoret bingkisan di sini…bukan malas, bukan jua sibuk..tp…LAPTOP dan BROADBAND TERTINGGAL DI KEDAH…hehe…rasa takleh hidup tanpa laptop..mcm ada benda x cukup kat umah..kalau bukan mak sedara baba tolong bawak bali laptop yg dikirim nih, myb 19hb ni baru dapat jumpe laptop…sedihnye..

                                                           aufa yg hisap jari yg bulat2 tuh..


Alkisahnye begini, 3hb 12 lepas mama, baba, aufa serta sorang abang baba bertolak balik kedah same2..baba drive..abang baba (pak lang) duk tepi..mama n aufa kat belakang…

Asalnye baba duk bincang ngan abg die sehari sebelum balik tu nak bertolak balik pukul 12 malam..sebab nanti tok & tok wan dijangka akan sampai di lapangan terbang pukul 6.30pagi so otw ke sungai petani terus amik tok & tok wan....mase diorang ngah cakap2 dalam telefon mama berdehem2 banyak kali…hehe..ye la, bincang due tu je..mama n aufa termasuk jugak..yang penting, nak bawak aufa jalan pukul 12 malam mcm tu..mama yg paling bz..nak masak bekal, nak siap barang aufa..kalau2 aufa uk uk tengah jalan tu..nak salin pampes lagi…best2 je baba bincang dengan abg die ye..so..lepas berdehem2 tak batuk, baba pon faham la..pastu kami lak bincang…dan mama cadang dari bertolak malam2 buta mcm tu baik petang lepas asar..so lepas baba fikir2 dengan mama yg bebel2 nih,jd la kite bertolak pas asar…tu pon kalau leh mama nak bertolak esok pagi je lg senang..=) … jd kite sampai lebih kurang 10 malam haritu..aufa keletihan sangat..sian kat aufa..nak tidur pon duk nangis2..last2 tido gak walaupun lewat..

Lepas tido kejap malam, pagi2 lg sebelum subuh tu baba bertolak ke lapangan terbang bersama adik beradik nye…tinggal mama & aufa je kat umah..memang mama wat keputusan taknak ikut..kesian aufa duk tempat ramai2 orang mcm tu..jd mama senang duk umah sorang2..nak dijadikan cerita, sepatutnye flight jemaah hj sampai 6.30 pagi tp terpaksa delay ke 11.30 pagi…ha…jenuh menunggu diorang, nasib baik wat keputusan bijak tak ikut…kalau tak mama tak tahu mcamana nak uruskan aufa lg dengan mama sendiri yg keletihan sgt2..jdnye pukul 3 petang baru semua sampai umah..selamat pulang ke tanah air ummi & abah=)

Aufa agak meragam di kedah…sepanjang duk sane asyik cirit birit berlarutan sampai balik sini..2, 3 hari lepas nampak mcm dah ok sikit…di kedah, aufa tak nak duk ngan tok & tok wan..jarang la gelak2..yang ada..nangis2..merengek…takmao orang lain kecuali mama, baba, pak su dan kak anis sepupu die tuh..kalau orang lain amik terus tak henti nanges..sian aufa…hm..tak tahu kenapa..kalau ngan kwan2 mama mase kat uia sebelum ni amik ok je..mase cik as datang cik as amik ok je…hm..tak dpt detect kenape..nanti aufa besar kite tanye die..hehe…

Duk kedah hari 3 hb sampaila 7hb…4 hari je..coz baba kena jd imam, x der cuti..kalau nak ikutkan cuti sekolah panjang je lg..mama pon bz untuk persiapan masuk uia, nak wat stok susu lg..so kite pulang pg 7hb tu..dan amazingly, lepas balik kedah, alhamdulillah aufa dah ok ngan bakal pengasuh die..

Oh ye, 4hb tu ada kenduri sepupu mama di Alor Star..family mama dr kelantan turut dgt..best sgt dpt jumpa tok ma n tok ayah..aufa sampai tertidur duk dengan tok ayah..kite same2 g kenduri pastu g lawat tok ngah..tok jang..dan balik..maghrib baru sampai di sg petani balik..

and the lastest new is..my class have s tarted yesterday..and alhamdulillah aufa ok duk ngan pengasuh..kelas 3 jam je pastu ballik umah, basuh tangan, simpan susu perahan dan amik aufa terus..rindu sangattttttt......

3 comments:

  1. hehe...aufa tau sape orang yang betol2 sayang die x...hahaha...gurau jerr... nanti lapang nak gi jumpa aufa lagi..datang umah cik as lak ye.;)

    ReplyDelete

mutiara berharga